Микяй Наим разби съперници на топ турнир в Украйна

Микяй Наим разби съперници на топ турнир в Украйна

Микяй НаимМладата надежда на димитровградската борба – 15-годишния Микяй Наим, направи пореден фурор на международната сцена, този път на един от топ-турнирите за кадети и деца, който се проведе за девети път в Каменка, Украйна.

Спортист номер едно на Димитровград за 2010 година грабна златния медал при кадетите до 17 години, въпреки жестоката конкуренция от останалите участници в турнира, които бяха представители на асовете в свободната борба – Русия, Украйна, Беларус Узбекистан, Молдова, Казахстан, Турция, Румъния и други.

В категория до 46 кг. Микяй Наим уверено побеждаваше противниците си до финала, а там се справи с много силен борец от Якутия, и то убедително с 2:0 части. Това му донесе първо място и индивидуален приз за един от най-добрите чуждестранни състезатели на турнира.

В надпреварата участваха близо 500 борци, а ние бяхме поканени и се включихме за втора поредна година, информираха от Спортен клуб по борба “Димитровград”.

За СКБ Димитровград на тепиха в Украйна се бориха още: 46 кг. Веселин Петров и Павел Иванов. В кат. 50 кг. Димитър Иванов, а в кат. 54 кг. Иван Ангелов и Мирослав Иванов, както и състезателят на Хасково Енгин Исмаил, който се бори в кат. 69 кг. – възрастова група до 17 години.

Иван Стоянов кат. 32 кг. , Делчо Нейчев кат. 38 кг. и Иван Янков кат. 38 кг., във възрастова група до 14 години. Всички водени от треньорът в димитровградския клуб Салим Наим.

При по-малките до борбата за бронза стигнаха Иван Стоянов и Иван Янков. Иван Стоянов бе най-малкия от цялата ни група, но се показа като голям боец и след впечатляващи срещи заслужи бронзов медал. Иван Янков от своя страна бе спрян в борбата за третото место от стар познайник, Николай Грахмез от Молдова – шампион на Световните детски игри Анкара’ 2010, и остана пети.