Трима от Димитровград излизат на ЕВРО 2014

Трима от Димитровград излизат на ЕВРО 2014
Микяй Наим, Богомил Бонев и Драгомир Димов
Трима от Димитровград излизат на ЕВРО 2014
Микяй Наим, Богомил Бонев и Драгомир Димов

Трима състезатели на Спортен клуб по борба „Димитровград“ ще участват на ЕВРО 2014 по борба за кадети. Това стана ясно днес, след като Националния тим за кадети в свободния стил бе обявен официално в сайта на Българска федерация по борба. В него попадат Микяй Наим, Богомил Бонев и Драгомир Димов. Помощник-треньор на националите е, треньорът в клуба Салим Наим. Като четвърти участник от нашия град се очаква да бъде обявена и кадетката Нели Георгиева.

Първенството на континента започва утре в Самоков. Над 500 борци от 35 държави ще излязат на тепиха в трите стила – свободен, жени и класически.

ЕВРО 2014 е и квалификация за младежките олимпийски игри в Нанджинг (Китай) през август. И тримата наши представители ще имат възможност да се борят за квоти. Такива ще заслужат всички финалисти в отделните категории.

От нашите кадети с най-голям опит е Микяй Наим, който е сребърен и бронзов медалист от Европейски първенства. Богомил Бонев, Драгомир Димов и Нели Георгиева ще дебютират на европейски форум.

Схватките на тримата димитровградчани в свободния стил са насрочени за 7 май (сряда) в зала „Арена Самоков“. Пожелаваме им успех, както и на всички български състезатели.

1 Коментар за "Трима от Димитровград излизат на ЕВРО 2014"