Най-добри уеб хостинг услуги с ефективни SEO инструменти

Най-добри уеб хостинг услуги с ефективни SEO инструменти
Уеб хостинг услуги с ефективни SEO инструменти

Най-добри уеб хостинг услуги с ефективни SEO инструменти. Повечето уеб хостове твърдят, че разполагат с това, което е необходимо, за да засилят SEO на вашия уебсайт, това е маркетингова тактика. В действителност, SEO се отнася главно до качествено съдържание, което предоставяте на вашата аудитория.

Въпреки това, изборът на грешен доставчик може да навреди много. Може да публикувате отлично съдържание на уебсайта си, но ако посетителите не могат лесно или бързо да стигнат до него, търсачките ще ви накажат за това. И потребителите също.

Търсачките като Google се грижат само за едно: потребителски опит. Колкото по-щастливи са вашите посетители с вашия уебсайт и съдържание, толкова по-високо ще се класирате на страниците с резултати от търсачките (SERPs), поради което искате уеб хост с отлично време на работа и скорост на зареждане.

Какво търсим в най-добрите уеб хостинг за SEO

Ако вашият уебсайт често е офлайн, потребителите, които влязат в него, веднага ще се върнат към Google. Това увеличава степента на отпадане, което кара уебсайта Ви да се класира по-ниско в SERP (страници с резултати от търсачката). Такива санкции могат да отнемат месеци – и значителна финансова инвестиция – за да бъдат отстранени.

Ако бяхте Google, бихте ли изпращали трафик към уебсайт, който има 98% ъптайм или към сайт, който има 99,9% ъптайм? Би ли изпуснал Google дори само 2% от техните потребители?

Започнах да забелязвам, че уебсайтове, които се класират добре, всъщност се хостват на тези хостинг доставчици. Независимо дали това е така, защото тези хостове осигуряват бързи скорости на зареждане или специфични за SEO инструменти, те доказаха, че помагат за повишаване на SEO.

Някои забележителни функции включват:

SEO инструменти. Можете да подобрите SEO на уебсайта си без помощта (или цената) на експерт. Просто трябва да знаете какво правите и се нуждаете от подходящите инструменти за задачата. Много от провайдърите в този списък включват ефективни инструменти безплатно.

Отлични скорости на зареждане. Не е тайна, че Google дава приоритет на бързо зареждащите се уебсайтове. Търсачките осигуряват възможно най-доброто потребителско изживяване и никой потребител не харесва уебсайт, който се зарежда бавно.

Местоположения на центрове за данни. Наличието на повече места за избор означава, че можете да хоствате уебсайта си по-близо до вашата целева аудитория. Това от своя страна може да повиши ефективността на вашия сайт.

Uptime. Минута или две престой тук и там няма да повлияят на класирането ви в SERP, но все пак трябва да бъдете много внимателни, защото потребителите веднага ще се върнат към Google, ако сайтът ви е офлайн. Това може да доведе до наказания, да не говорим за загубени клиенти. Хостингите от този списък имат отлични записи за ъптайм, подкрепени от надеждни гаранции.

Безплатен SSL. SSL сертификатът криптира всички данни на вашия уебсайт и е особено важен за онлайн магазините, които обработват чувствителна потребителска информация. Наскоро Google потвърди, че уебсайтовете без SSL – независимо дали това са платформи за електронна търговия или не – се класират по-ниско в SERP.

InterServer – Бърз споделен хостинг със статистика на сайта и SEO панел

InterServer предлага единен стандартен план за споделен хостинг с неограничени уебсайтове, домейни, място за съхранение, честотна лента и имейл, всичко това на достъпна цена. Доставчикът има отличен запис за ъптайм, подкрепен от 99,9% гаранция за ъптайм. Стандартният пакет включва няколко функции за подобряване на производителността, за да повиши скоростта на зареждане.

Въпреки, че InterServer има само два центъра за данни, и двата базирани в САЩ, можете да използвате Cloudflare CDN, за да подобрите скоростта на зареждане за посетители извън САЩ.

InterServer предоставя инсталатор с едно щракване за SEO панел. Панелът включва SEO одитор на сайт, Moz rank checker, проверка на позицията на ключови думи и няколко други функции, които могат да ви помогнат да определите текущия SEO профил на вашия уеб сайт.

Характеристики на InterServer Hosting

Статистика за посетителите в cPanel. Стандартният пакет на InterServer се доставя с контролния панел cPanel. Можете да го използвате за лесно управление на вашия акаунт и уебсайт. Както и за получаване на подробна информация за вашите посетители. Времето, което те прекарват на вашия сайт, техните предпочитани страници и други.

Технология LiteSpeed. Уеб сървърите LiteSpeed са значително по-бързи от Apache, което използват повечето уеб хостове. Също така този уеб хостинг предлага LiteSpeed кеширане. Интегриран инструмент, до който можете да получите достъп от cPanel, за да подобрите производителността на вашия уеб сайт.

Ненаселени сървъри. InterServer използва само 50% от наличните ресурси на сървър, което означава, че съседните уебсайтове няма да пречат на ефективността ви по време на пиков трафик.

Евтини VPS. Ако някога се нуждаете от повече ресурси, за да поддържате нарастващия си уебсайт, можете да преминете към един от изключително достъпните VPS пакети на InterServer. Можете дори да помолите техническия екип да извърши трансфера вместо вас.

Hostinger – най-евтиният споделен хостинг със страхотни скорости на зареждане и набор от инструменти за SEO

Hostinger е доказателство, че не е нужно да харчите много пари за уеб хостинг, за да създадете SEO-приятелски уебсайт. Трите му планове за споделен хостинг идват на невероятно ниска цена в сравнение със средната за индустрията, а всички обичайни функции са включени.

Характеристики:
Срещу не много висока такса, Hostinger’s SEO Toolkit оценява техническите SEO проблеми на вашия уебсайт и предоставя обратна връзка за качеството на вашето съдържание. Приставката също така генерира приложими стъпки, които можете да предприемете, за да подобрите SEO на всяка от страниците на уебсайта си.

WordPress оптимизации. Плановете за споделен хостинг на Hostinger идват с предварително инсталиран LSCWP (LiteSpeed Cache за WordPress). Приставката е добре интегрирана във вашето табло за управление, така че е изключително лесно да подобрите производителността на вашия уеб сайт на WordPress.

Центрове за данни на четири континента. Hostinger има седем центрове за данни, стратегически позиционирани по целия свят. Ако вашата аудитория е в Северна Америка, Южна Америка, Европа или Азия, можете да подобрите ефективността на уебсайта си, като изберете правилното местоположение на центъра за данни.

Опростен hPanel. Собственият контролен панел на Hostinger улеснява инсталирането на любимата ви CMS, настройването на уебсайт и достъпа до вашия набор от инструменти за SEO.

A2 хостинг – Оптимизирани CMS инсталации на достъпна цена

Плановете за споделен хостинг на A2 Hosting са малко по-скъпи от някои от другите хостове в този списък, но допълнителните инструменти за кеширане и сигурност си заслужават разликата. Освен това, ако постоянната производителност е вашият основен приоритет за уеб хостинг, тогава хостингът A2 трябва да бъде в горната част на вашия списък.

Можете да започнете с евтин план за първоначално ниво за малък сайт. Но ако изграждате уебсайт със среден до голям трафик, зависим от SEO, препоръчвам или плановете Turbo Boost или Turbo Max. И двете се предлагат с допълнителни изчислителни ресурси в допълнение към впечатляващия набор от функции на A2.

A2 Hosting не предлага никакви готови SEO инструменти като SEO Toolkit на Hostinger, но можете да използвате инсталатора му с едно кликване, за да настроите полезен софтуер като SEO Panel.

Характеристики на A2 Hosting

A2 Оптимизирани инсталации. Независимо дали искате да използвате WordPress, Drupal, Joomla, PrestaShop или друга популярна CMS. Настройката на A2 с едно щракване може да ви помогне бързо да я инсталирате и оптимизирате. Настройките за производителност са предварително конфигурирани, така че можете да преминете направо към изграждането на вашия уебсайт.

Турбо сървъри. Плановете Turbo Boost и Turbo Max на A2 работят на оптимизирани уеб сървъри с допълнителни ресурси, по-малко потребители и вградено кеширане. Според A2 Hosting можете да очаквате уебсайтът ви да се зареди 20 пъти по-бързо на Turbo сървър.

Допълнителни ресурси по време на скокове на трафика. Срещу малка такса можете да закупите добавката Performance Plus и да гарантирате, че уебсайтът Ви никога няма да падне поради голям трафик.

Подсилена DDoS защита. DDoS атаките (разпределено отказване на услуга) са предназначени да нарушат уеб сървъра, като го затрупват с поток от трафик. Това може да доведе до недостъпност на вашия уеб сайт и в зависимост от тежестта на атаката може да има последици за класирането ви в SERP. A2 хостингът осигурява подсилена DDoS защита, за да предотврати това.

Ако имате посетители от България, трябва да проверите плановете на Jump.bg. С центрове за данни в България и Германия можете да разчитате на изключителна производителност. Получавате и SEO-приятелски конструктор на уебсайтове и LiteSpeed кеширане за зареждане.

Какво е SEO хостинг?
В по-голямата си част „SEO хостинг“ е маркетингова схема. Уеб хостът обаче може да предложи надежден хостинг с висока производителност, което дава на вашия уеб сайт добра основа за SEO. В заключение разберете: Защо избрах хостинг в Jump?.