Унищожаване на плъхове чрез специални препарати

Унищожаване на плъхове чрез специални препарати
Унищожаване на плъхове чрез специални препарати
Унищожаване на плъхове чрез специални препарати
Унищожаване на плъхове чрез специални препарати

В наши дни имате възможността да поръчате професионални услуги по дератизация, които ще ви помогнат за унищожаването на плъхове и мишки от дома, двора, мазето, заведението, търговския ви обект. Съвременните фирми предлагат борба с гризачи посредством различни методи, като поставяне на примамки и капани, но най-често чрез употреба на специални препарати, наричани още родентициди.

Вредни ли са отровите за унищожаване на плъхове и мишки?

Родентицидите се поставят на точно определени места и не носят заплаха за човешките същества. Те не отделят никаква миризма или токсични вещества, които биха довели до проблем за организма ни. Не е необходимо дори да напускаме обекта, където са поставени отрови за гризачи, но е желателно да стоим далеч от конкретните места, където е пръскано.

Къде и след колко време умират гризачите?

Плъховете например са доста интелигентни същества и лесно се приспособяват към определени видове препарати. Освен това те имат навика да се предупреждават за опасността, така че задачата по изтребването им е доста тежка. Ако искате бързи резултати, то трябва да работите с професионална фирма за дератизация, каквато е Preventa ДДДД в град София. Последната използва висококачествени родентициди убиващи гризачите в разстояние от пет до десет дни след поглъщането им.

Използваните модерни препарати против плъхове и мишки убиват гризачите в скривалищата им или иначе казано далеч от мястото на приложената отрова. Родентицидите имат мумифициращо приложение, което не позволява на труповете на гризачите да замиришат до пет дни, а може и повече.

Съветваме клиентите да правят дезинфекция след унищожаване на плъхове и мишки, тъй като последните разнасят множество вредни микроорганизми.

Какво друго трябва да знаем?

Не пипайте и не местете заложените препарати срещу гризачи. Ако това се налага извършете процедурата използвайки чисти ръкавици за еднократна употреба. Възможно е да се наложи да запушите някои пробойни, откъдето плъховете влизат. Това е много важна стъпка, която ще ви даде повече сигурност след намесата на фирмата за дератизация.