Безвъздушните гуми Michelin не могат да бъдат пробити

Безвъздушните гуми Michelin не могат да бъдат пробити

Първите безвъздушни гуми Michelin бяха представени на IAA Mobility 2021 в Мюнхен. Uptis ще предложат удължена издръжливост, като елиминира възможността за пробиване и много други проблеми, пред които са изправени шофьорите.

Michelin съобщи за първи път опити за производство на безвъздушни гуми преди повече от 16 години. Очевидно технологията се оказа доста трудна, тъй като публичното обявяване се състоя едва в началото на септември 2021-а година. Според официалната информация, GM ще започне да предлага нов тип гуми като опция за определени модели още през 2024-та година. В момента се извършва лицензиране на ниво различни отдели.

Michelin констатира, че 200 милиона гуми се изхвърлят всяка година поради пробиви и други незначителни повреди. Често проблемът е причинен от неправилен натиск, липсата на контрол, който води до най-неприятните последици. Гумата Uptis ще издържи много по-силни удари от съществуващите аналози и също така ще има дълъг експлоатационен живот. За да използване ще трябва да инсталирате специална джанта, но по време на каране разликата с конвенционалните гуми няма да се усети.

Няколко души успяха да се качат на автомобил Mini Electric, оборудван с комплект Uptis. Както се очакваше, те не забелязаха нищо особено. Точно това искаше Мишлен.