Урок по съблазняване

Урок по съблазняване
Корсети
Корсети
Корсети

Корсетът е култ към фини талии и щедри деколтета
Доминиране и сексапил – това, което дава крила на жената и й осигурява власт над мъжа, е предизвикателното бельо. Най-съблазнителната гледка е именно изящен корсет върху изваяно женско тяло.

В днешно време съвременните модели не изпълняват оригиналната си функция да пристягат и намаляват талията, а са част от еротичното бельо и дизайна на празничните рокли. Историята на корсета датира още от 16-ти век, а стремежът към тънка талия се заражда по време на династрията на Тюдорите. Една дреха освен, че може да е неудобна, може и да убива. В миналото корсетът е наричан убиец на жени. За да добият фина и горда осанка, дамите пристягали много силно корсета си и не им достигал въздух. Смята се, че и мъжете използвали този тип дреха с цел допълнителна защита в битки.

През средновековието корсетът се е състоял от твърда част и на шнур, с помощта на който е била пристягана талията и повдиган бюстът.

Корсет
Корсет

Днес корсетът отново е на върха на модата. Съвременните модели не пристягат силно, а равномерно тялото на жените. Не можем да оставим настрана и факта, че корсетът може да се носи и като дреха под сако, което е силен коз за нежно прелъстяване. С правилно избрания модел корсет бързо може да свалите няколко килограма, без да прибягвате до гладуване. Още едно доказателство, с което да ви приобщим към феновете на този тип бельо е сексапилната Дита фон Тийз.

Проверка на вестник “Телеграф” установява, че в онлайн магазините цените на корсетите вървят между 30 и 100 лева. Най-скъпи са кожените модели – те вървят между 70 и 100 лева. Един качествен корсет може да струва хиляди левове, защото е изработен от висококачествени материи, затова много фирми произвеждат по-евтини корсети за тези, които искат да се почустват желани и сексапилни. Истината е, че за един хубав модел си заслужава да се изръсите с малко повече пари. При евтините модели банелите се огъват, корсетите се извиват и начупват и стават неудобни за носене.

Ако искате да разнообразите интимния си живот, то може да направите горещ подарък на половинката си, скъпи мъже. Някои от моделите са толкова добре изработени, че освен като бельо могат да се комбинират и с други дрехи. Ако си падате по екстравагантната мода, и за вас има избор. В онлайн магазините тези модели вървят между 100 и 200 лева. Може да ги намерите в готик, метъл и пънк стил.

В Холивуд го ползват вместо диета
Можем ли да отслабнем чрез така наречената корсетна диета? Оказва се, че пристягането на тялото дава удивителни резултати. Доказателство е англичанката Каролин Джоунс. За девет месеца, тя намалила размера на дрехите си с два номера. Принципът на диетата е, че колкото повече стягате талията с корсета, толкова по-притеснен е стомахът и поема по-малко храна. Най-върли почитателки на този тип отслабване са холивудските кинодиви. Говори се, че актрисата Джесика Алба се е възстановила по този начин след раждане. Режимът си има противници сред медицинските лица, според които носенето на този тип корсет е травмиращо за тялото и може да увреди всички вътрешни органи.