Ваня Щерева си пожела да напише книга пред библиотеката в Димитровград

Ваня Щерева си пожела да напише книга пред библиотеката в Димитровград

Ваня ЩереваВ препълнената читалня на градска библиотека “Пеньо Пенев” Ваня Щерева представи първата част на романа “Стъклен дом”.

Специално за присъстващите авторката прочете избрани откъси от книгата и разкри интересни моменти от творческия процес при написването на произведението.

Много усмихната и приветлива тя отговори на всички зададени въпроси, а след края на официалната част разписа на всеки книгата с пожелание и автограф.

Във видео интервю за “Speedy News” тя сподели, че е написала книгата за двадесетина дни, а обикновено са и необходими около три месеца. “Беше изключително приключение – по цели нощи не спяхме заедно с моята редакторка, по цели нощи звъняхме по телефоните. Героите от “Стъклен дом” бяха нашето семейство много дълго време, все още ги чувствам страшно близки. Когато срещам актьорите ги приемам с образите от филма и от книгата, не като реални хора – много трудно се излиза от това. Фен съм на сериала, фен съм и на книгата която прочетох поне десет пъти преди да я предам. Получи се доста интересна, по различна в нея има доста подробности за биографиите на героите, за емоциите и чувствата. Сцените са по-различни, ако във филма е по един начин в книгата е по друг, но се запазва същото послание” допълни авторката.

Ваня Щерева много хареса площада пред библиотеката и изобщо целия парк. Тук е много уютно каза тя и си пожела да седне отпред с компютъра и да напише книга, но да е лято.