Виктория Бобева пета в Европа

Виктория Бобева пета в Европа

Виктория Бобева пета в Европа. Вики завърши 5-а в крайното класиране на европейското първенство по борба за юноши и девойки в Скопие, Македония.

Състезателката от Спортен клуб по борба Димитровград записа 2 победи и 2 загуби, при първото си участие на континентален шампионат в тази възрастова група.

Виктория Бобева стартира успешно с убедителна победа. В първи кръг тя преодоля с технически туш Лалин Ноелиа (Испания). След това се изправи срещу много силната физически световна шампионка за кадетки Жанет Немет от Унгария и отстъпи по точки.

Унгарката стигна до финала и това позволи на нашето момиче през репешажи да търси път до медалите. Отлична победа по точки над белорускинята Алексейнак й позволи да се бори за бронзов медал срещу Татяна Морозова (Русия). С победа по точки /5:2/  Морозова спечели третото място, а за Вики остана петото. Само преди месец рускинята игра финал в шампионата на Русия за жени и загуби от титулуваната Букина.

Шампионка на Европа в кат. 72 стана Сабира Алиева (Азербайджан). През тази година Виктория Бобева на два пъти се среща с победителката. Двете си размениха по една победа на турнира „Дан Колов“ и Европейското за жени в Грузия.

Нашето момиче е със съществен принос за големия успех на Българския национален отбор. Девойките ни са трети в отборното класиране с 49 точки на европейското в Скопие. Лидерки са рускините с 59 точки, следвани от отбора на Украйна с 57.