Вики и Митко откриха сезона със сребърни отличия

Вики и Митко откриха сезона със сребърни отличия
Вики и Митко откриха сезона със сребърни отличия
Вики и Митко откриха сезона със сребърни отличия
Вики и Митко откриха сезона със сребърни отличия

Отличен старт на новата 2014-а година направиха състезателите на Спортен клуб по борба „Димитровград“ Виктория Бобева и Димитър Иванов. На Държавното лично първенство по борба свободен стил, възпитаниците на треньора Салим Наим спечелиха два сребърни медала.

Димитър Иванов
Неговите успехи през миналата година са многобройни, като най-голямото му постижение е, 5-тото място на Европейското първенство за кадети. Сега юношата, защити името на клуба като дебютира с 2-ро място на Национално първенство за мъже. Нещо, което не се случва всеки ден. По пътя към финала в категория до 57кг. Димитър Иванов печели само чисти победи с туш и технически туш. В атрактивен двубой за златото срещу много по-опитния Георги Вангелов (Армеец-ЦСКА – европейски първенец и вицесветовен шампион), Иванов се раздаде докрай, но загуби по точки. Успехът идва за състезателят на СКБ Димитровград, след прекаран тежък грип, като до последно участието му е под въпрос:

„Въпреки това, нашето момче показа характер и заслужаваше титлата, а и беше много близо до нея“, споделиха от клуба.

Виктория Бобева
След забележителни постижения през 2013-а година, когато стана 5-та в Европа и света при девойките, и Вики откри новия сезон със сребърно отличие в категория до 63 килограма при жените. 18-годишната димитровградчанка „помете“ противничките си до финалната среща, но там се видя, че все още не готова за голямата звезда на българската женска борба в този момент Тайбе Юсеин – двукратна световна вицешампионка за жени (2012 и 2013 година).

СКБ Димитровград
Въпреки успеха си при мъжете и жените, за Димитър и Виктория – съответно на 17 и 18 години, приоритетни за 2014 година ще бъдат представянията им при юношите и девойките, където ще търсят призови класирания на международния тепих.