Димитровградска звездичка ще огрее Европейската купа на нациите

Димитровградска звездичка ще огрее Европейската купа на нациите

Виктория БобеваВиктория Бобева от Димитровград е включена в отбора на България при жените, който ще участва на Европейската купа на нациите по борба „Московски светлини“ в руската столица. „Московские звезды“ (на руски), приема всяка година шестте най-добри отбора в Европа през изминалата година. България ще бъде представена с три състава – в свободен и класически стил, и тима на жените.

Тази година „Moscow Lights“ ще се проведе от 8 до 11 ноември.

Най-добрите шест тима на континента в отборна надпревара ще определят носителите на Европейската купа на нациите. Този турнир ще бъде първото състезание на борците след историческото решение на МОК да остави спорта борба в програмата на Олимпийските игри. Този факт, несъмнено, подгрява зрителския и медиен интерес към „Московски светлини“.

18-годишната Вики (все още девойка), ще има нелеката задача, да се бори срещу изключително силни конкурентки от Украйна, Русия, Полша, Германия и Азербайджан.

Особено голямо внимание на турнира отделят домакините, който ще включат в съставите си европейски, световни и олимпийски шампиони. Без съмнение, нашите спортисти са основните фаворити, тръбят руските медии. Мотото на руските борци е „Бори се и побеждавай“, така че всеки резултат по-долу от първо място при тях винаги се възприема за провал.

Ние от своя страна пожелаваме успех на Виктория и достойно представяне. Стискаме палци и на бившата състезателка на СКБ „Димитровград“ – Валя Трандева, която също е в състава на Националния отбор.