Вино, мезе и любов

Вино, мезе и любов

Вино

Тежко начало на седмицата ни очаква. Но когато календарът показва два празника, трябва да се празнува и няма мърдане. Искаме да ви направим съпричастни с една инициатива на около 20 писатели от Димитровград, които имат желанието да ни запознаят с пивкото наше вино, качественото мезе и любовта към ближния.

Организатори и главни участници ще са  Кръстю Кръстев, Петко Каневски, Демир Демирев, Ангел Ников, Стоян Ралчев, читалище “Култура” и общината.

За втора поредна година те мислят да спретнат една маса по нашенски, да поканят местни производители на гроздов елексир и подобаващо да почетат празника. Най-заслужилите майстори на вино ще получат и полезни награди – буре за вино, пръскачка за лозе, ножици за подрязване на лозето и др.. За догодина се планира освен пиво и мръвки да се поканят производители на качествени сирена и колбаси.

Началото на празника ще бъде в 17:00 часа в механа “Мелник”. Планира се да има два етапа – първо дегустацията на вина, а после и на мезета. След това всеки продължава на собствена отговорност.