Xiaomi 12 ще се различава значително от предшественика си

Xiaomi 12 ще се различава значително от предшественика си

Въпреки че представянето на Xiaomi 12 е все още далеч, слуховете за смартфона продължават с пълна сила. Реномираната китайска вътрешна агенция Digital Chat Station публикува в Weibo нови подробности за дизайна и възможностите на камерата на непредставеното устройство.

Според източника предстоящите флагмани от серията Xiaomi 12 ще бъдат оборудвани с екран с по-тънки рамки, включително дъното. Освен това ъгълът на огъване на страничните ръбове на дисплея няма да води до изкривяване на изображението, за което се оплакват собствениците на Xiaomi Mi 11.

Задната камера на бъдещата новост ще включва три сензора: основен, ултра широкоъгълен и телефото обектив във формат перископ. Посочва се, че всички сензори ще получат идентична резолюция от 50 мегапиксела. Също така DCS съобщава за поддръжка на забавено снимане със скорост 1920 кадъра в секунда за основния сензор.

Що се отнася до останалите характеристики на Xiaomi 12, към смартфонът се приписва все още непредставения флагмански процесор Qualcomm Snapdragon 898. Освен това се посочва, че всички модели от серията ще бъдат снабдени с дисплеи, изработени по технологията LTPO, осигуряваща адаптивна честота на опресняване от 1 до 120 Hz.

Обявяването на обичайния Xiaomi 12 се очаква в края на тази година.

Xiaomi 12 ще бъде подобен на младежкия Civi

Вътрешните лица разкриха още една особеност на Xiaomi 12. Производителят ще заимства някои елементи от дизайна на предния панел от Civi.

Датата на обявяването на Xiaomi 12 все още остава в тайна. Според последните информационни течове, смартфонът може да бъде представен още през ноември. Въпреки това, вътрешни лица, които имат източници в компанията, отбелязват привързаността на ръководството на марката към традициите. Ето защо, представянето на новата водеща линия не трябва да чака по-рано от януари. Някои подробности обаче могат да бъдат разкрити в рамките на други големи събития. Например, по време на годишното представяне на продуктите на Qualcomm или по време на представянето на MIUI 13. Независимо от това, мрежовите източници вече започват да предизвикват интерес към бъдещия флагман.

Представен преди няколко дни, Xiaomi Civi получи огромен брой положителни отзиви за дизайна. По-специално, потребителите отбелязват тясната рамка в долната част на дисплея. Според спецификациите, ширината на рамката на „най-дебелото“ място (точно на дъното) е само 2,55 милиметра. Устройството е оборудвано с извит дисплей.

Според запознати компанията ще пренесе извития дисплей и минималистичната рамка на Civi към базовия модел на флагманската серия. Матрицата гарантирано ще се промени – смартфонът ще получи sAMOLED модул от Samsung от поколението E5. В допълнение се предвижда изполване на мобилна платформа Snapdragon 898, фотомодул с три сензора от 50 мегапиксела. Операционната система ще бъде MIUI 13 на базата на Android 12. Ще има 5000 mAh батерия с поддръжка за високоскоростно зареждане с мощност до 120 вата.