Xiaomi Civi – Елегантен телефон с приказни спецификации

Xiaomi Civi – Елегантен телефон с приказни спецификации

Xiaomi официално представи новия си смартфон Xiaomi Civi. Джаджата е насочена предимно към младите хора, особено към нежния пол. Поради това производителят обърна специално внимание на външния вид на устройството, неговия размер и възможностите на камерата. Устройството разполага с голям 6.55-инчов екран, мощен процесор, капацитивна батерия и сравнително ниска цена.

Xiaomi Civi е позициониран като доста компактно устройство. Производителят твърди, че Civi е притежател на най-тънката „брадичка“ (както наричат ​​долната рамка) сред всички смартфони, които Xiaomi някога е произвеждала. Дебелината му е 2,55 мм. Дебелината на самото устройство е 6,98 мм. Новостта тежи 166 грама.

Устройството има 6.55-инчов AMOLED дисплей. С параметрите са стандартни за среден бюджет: Full HD+ резолюция, яркост 950 нита и честота на опресняване 120 херца. Дисплеят претендира за 10-битова дълбочина на цветовете, поддръжка за HDR10+ и Dolby Vision.

Хардуерната основа на смартфона е чипсетът Snapdragon 778G. Обемът на RAM е 8 или 12 GB, вградената памет е 128 или 256 GB. В телефона е поставена 4500 mAh батерия с поддръжка на 55-ватово бързо зареждане. От 0 до 100% се зарежда за 45 минути.

Атрактивни камери

Производителят е обърнал голямо внимание на камерите. Задната камера е тройна, основният сензор е 64-мегапикселов, ултра широкоъгълен – 8 мегапиксела с ъгъл на видимост 120 градуса и 2 мегапикселов макромодул.

Селфи камерата е 32-мегапикселова. Снабдена е с поддръжка за голям брой режими на снимане, филтри и всякакви подобрители на снимки, базирани на изкуствен интелект. Това е една основните атракции на Xiaomi Civi – селфито предлага функции като автофокус, двойно мека LED светкавица и технология за обновяване на кожата. Последната разчита на дълбоко изучаващи се характеристики на кожата, за да възстанови несъвършенствата на лицето, като петна, акне и т.н.

Устройството работи на Android 11 с фирмен потребителки интерфейс MIUI 12.5.

Новостта се предлага в три версии:

  • 8 + 128 GB за 402 долара;
  • 8 + 256 GB за 449 долара;
  • 12 + 256 GB за 495 долара.

Смартфонът е насочен към китайския пазар, но е възможно по-късно да бъде представена глобална версия с различно име.