Златен старт за СКБ Димитровград

НовиниИзключително успешно започва състезателната година за Спортен клуб по борба “Димитровград”.

Доброто начало дадоха Виктория Бобева и Нели Георгиева, които спечелиха златните отличия на провелия се вчера в Сливен – Държавен личен шампионат по свободна борба за момичета, кадетки и девойки.

При момичетата участваха 80 състезателки от 24 клуба, при кадетките са 49 от 18 клуба, а при девойките – 54 от 20 клуба, от тях само две от  димитровградския клуб,

но затова пък със 100 % успеваемост. В първенството се пуснаха индивидуално и още няколко димитровградчанки. При липса на конкуренция Шенай Тургут (кат. 40 кг.) загуби финалната схватка и спечели сребърен медал, а другите момичета не можаха да стигнат до медалите.

Двукратната републиканска шампионка за миналата година и спортист №6 на Димитровград за 2010 г. Виктория Бобева безпроблемно спечели нова титла. От тази година тя вече се бори при кадетките, но още при появата й нейните конкурентки съвсем предвидливо се насочиха към по-лека и по-тежка категория. Треньорът Салим Наим и ръководството на клуба вече си поставят по-високи цели спрямо нейната реализация. Предвид големите й възможности амбициите им са насочени към подотовка за успехи на международно ниво.

Борбата за първото място в категория до 57 кг. при момичетата бе една от най-оспорваните. Нели Георгиева преодоля четири съпернички и триумфира за първи път с шампионската титла на БЪлгария. Това е само началото за Нели смятат от клуба, тя има много качества и потенциал.

Впечатляващо начало за СКБ “Димитровград”, но време за отпускане и почивка няма. Всички състезатели се готвят усилено за предстоящия Държавен личен шампионат за момчета, които ще се проведе отново в Сливен на 12 и 13 февруари. Той ще е своеобразно предизвикателство за редица млади борци от шампионският тим при децата, които от тази година се прехвърлят от детската възраст при момчетата.